Ποια εφαρμογή πλοήγησης να προτιμήσω;

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και πολλά πλέον χρόνια και η πρώτη εφαρμογή που εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας είναι το πρόγραμμα περιήγησης, πλοήγησης ή αγγλιστί "Internet Browser".
 
Οι επιλογές αρκετές, με πιο γνωστό τον "Internet Explorer" της Microsoft, ο οποίος έρχεται προεγκαστημένος σε όλα τα συστήματα με Windows και πλέον με την κυκλοφορία των Windows 10, μετονομάστηκε σε "Microsoft Edge".

Δυνατά ονόματα όπως η Google, η Apple και η Mozilla έχουν φυσικά τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό χρηστών παγκοσμίως και αναβαθμίζουν τακτικά τους browser τους.

Το καλό με τους Internet Browsers είναι, πως όλες οι εταιρίες παρέχουν τις αντίστοιχες προτάσεις τους εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχουν ούτε συνδρομές, ούτε χρεώσεις, τίποτα. 
 
Έτσι, είτε επιλέξετε τον Chrome της Google, είτε τον Firefox της Mozilla, είτε τον Opera Browser ή οποιοδήποτε άλλο, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε φράγκο.
 
Πάμε όμως να δούμε τι διαφορές έχουν (αν έχουν) και αν έχει σημασία για τον τελικό χρήστη ποια εφαρμογή θα επιλέξει.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά της ιστοσελίδας http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp αυτή τη στιγμή τα ποσοστά χρήσης έχουν ως εξής:
  1. Google Chrome: 65.9%
  2. Mozilla Firefox: 20.6%
  3. Internet Explorer (Edge): 7.2%
  4. Apple's Safari: 3.6%
  5. Opera Browser: 1.4%
Ο Chrome μέσα από το λιτό του περιβάλλον, τις τακτικές αναβαθμίσεις αλλά και την υποστήριξη και διαφήμιση της "μαμάς" Google, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει ο αγαπημένος browser παγκοσμίως. Διαθέτει έναν πολύ minimal σχεδιασμό, που δίνει "χώρο" στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη (σε μέγεθος) εμφάνιση της ιστοσελίδας.