Αναβάθμιση σε SSD

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
SSD --> Η τεχνολογία δίσκων που εκτινάσει την απόδοση του υπολογιστή σας στα ύψη!

 Οι SSD δίσκοι αποτελούν την οικονομικά πιο προσιτή εναλλακτική σε σχέση με τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους (HDDs). Προσφέρουν πολύ γρηγορότερες ταχύτητες, είναι λιγότερο "επιρρεπείς" σε βλάβες και μπορείτε να τους τοποθετήσετε στον σταθερό ή το laptop σας.

Βασικές διαφορές:

Στροφές ανά λεπτό: Ενώ οι συμβατικοί HDDs βασίζονται στις στροφές ανά λεπτό και αυτές καθορίζουν κατά βάση την ταχύτητα τους, οι SSDs δεν έχουν αυτόν τον περιορισμό λόγω της μη ύπαρξης κινούμενων μηχανικών μερών.

Αξιοπιστία: Οι HDDs λόγω των μηχανικών τους μερών, είναι πολύ ευαίσθητοι σε πτώσεις, χτυπήματα και απότομες κινήσεις όταν βρίσκονται σε λειτουργία. Αυτό τους καθιστά πολύ λιγότερο αξιόπιστους σε σχέση με τους SSDs, οι οποίοι επηρεάζονται ελάχιστα από τους παραπάνω παράγοντες.

Φασαρία: Οι HDDs λόγω των μηχανικών τους μερών είναι "καταδικασμένοι" να κάνουν θόρυβο. Οι SSDs είναι εντελώς αθόρυβοι.

Συντήρηση: Οι HDDs για να σας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό, θα πρέπει να κάνετε ανά διαστήματα ανασυγκρότηση και έλεγχο σφαλμάτων για bad sectors. Όλα αυτά στους SSDs δεν υφίστανται.

Τιμή: Ως σχετικά νέα τεχνολογία, οι SSD κοστίζουν αρκετά ακριβότερα σε σχέση με τους HDDs, αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει τεράστια πτώση των τιμών τους, κάτι που δεν τους καθιστά πλέον "απλησίαστους".
Ενδεικτικά, τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ένας συμβατικός HDD των 500GB έχει κοντά στα 60€, τιμή στην οποία βρίσκουμε έναν SSD των 120GB.


Ο καλύτερος συνδιασμός αυτή τη στιγμή για τον μέσο χρήστη αποτελεί ο εξής:
SSD των 120GB - 250GB για την εγκατάσταση του λειτουργικού και των εφαρμογών σας.
HDD (είτε εσωτερικό, είτε εξωτερικό) των 500GB για χρήση ως αποθηκευτικό χώρο (τραγούδια, εικόνες, βίντεο κτλ.)
RAM των 4GB+, για να μπορείτε να προσπελάσετε με υψηλή ταχύτητα τα δεδομένα σας χωρίς καθυστερήσεις και "κολλήματα".

Σε γενικές γραμμές με έναν επώνυμο SSD θα δείτε εως και 10 φορές υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με έναν συμβατικό HDD.
Ταχύτερη εκκίνηση των Windows, ακαριαίο άνοιγμα εφαρμογών/παιχνιδιών και παραθύρων των Windows και πολλά ακόμα είναι οι άμεσες βελτιώσεις που θα δείτε με την αναβάθμιση σε SSD.

Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε στο κατάστημα μας.