10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ TIPS ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ ΣΑΣ

Όλοι  έχουμε παρατηρήσει ότι οι υπολογιστές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα “παλιώνουν”, και πέφτουν αισθητά οι επιδόσεις τους, κάτι που μπορεί να μην αλλάξει αισθητά ακόμη και μετά από επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους εύκολους τρόπους που μπορεί να μην γνωρίζατε για το πως να χρησιμοποιήσετε σωστά, και να κρατήσετε τον υπολογιστή σας σαν καινούριο όσο περισσότερο γίνεται.
 
1. Κατά την εκκίνηση βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεκινήσει πλήρως τα windows, πριν προσπαθήσετε να ανοίξετε κάποια επιπλέον εφαρμογή.

2. Μην γεμίζετε την επιφάνεια εργασίας σας με εικονίδια. Μένουν πάντα αποθηκευμένα στην μνήμη RAM δεσμεύοντας πολύτιμο χώρο.

3. Αδειάστε τακτικά τον κάδο ανακύκλωσης σας. Τα δεδομένα σας μένουν ακόμη στον σκληρό σας δίσκο ακόμη και όταν βρίσκονται στον κάδο ανακύκλωσης.

 
4. Κάντε ανασυγκρότηση δίσκου τουλάχιστον κάθε 2 μήνες. Η ανασυγκρότηση “τακτοποιεί” τα δεδομένα πάνω στον δίσκο σας, και έτσι βοηθά κατά πολύ τα Windows να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία τους, και τα αρχεία των εφαρμογών.
 
5. Προτιμήστε ξεχωριστά διαμερίσματα για τα Wind ows και τις εφαρμογές σας. Τα windows χρησιμοποιούν ένα κομμάτι του σκληρού σας δίσκου σαν προσωρινή μνήμη, όταν γεμίσει η RAM του συστήματος σας. Σιγουρέψτε ότι υπάρχουν πάντα ελεύθερα μερικά GB στον δίσκο των Windows.
 
6. Κατά την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής μην επιλέξετε να ξεκινά με τα Windows. Επιβραδύνει αρκετά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. 
 
7. Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα antivirous. Θα αναγνωρίσει το ένα το άλλο σαν κακόβουλο λογισμικό και θα μετατραπεί ο υπολογιστής σας πραγματικά σε πεδίο μάχης.
 
8. Προστατέψετε τον υπολογιστή σας από την σκόνη. Η σκόνη είναι ο χειρότερος εχθρός οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής. Μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση ή ακόμη και στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί ακόμη και να καταστρέψει τον υπολογιστή σας.
 
9. Καθαρίστε πάντα το εσωτερικό του υπολογιστή με αέρα (υπάρχουν ειδικά σπρέι πεπιεσμένου αέρα για αυτήν την χρήση) και με πολύ μαλακό πινέλο στα σημεία που δεν καθάρισαν με τον αέρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην φυσήξετε με τον αέρα τα ανεμιστηράκια. Μπορεί κατά την περιστροφή τους να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό, και να προκαλέσουν βλάβη στην motherboard σας. 
 
10. Μην αγγίζετε ποτέ το εσωτερικό του υπολογιστή φορώντας πουλόβερ, ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει στατικό ηλεκτρισμό. Μπορεί επίσης να καταστρέψει την motherboard σας.